Workshop Kippen Houden

Doe mee !

Heeft u kippen of denkt u er aan te schaffen? U wilt er graag meer over weten?

Dat kan! De kleindiervereniging P.S.V. Horst e.o. organiseert samen met Welkoop in Sevenum een workshop Kippen Houden. Een breed spectrum van het houden van kippen zal aan bod komen. Hierbij kunt u denken aan verzorging, huisvesting, voeding, rassen, broeden, etc.. 

De workshop bestaat uit een informatieve avond, een leerzame praktijkavond.

De Informatieve avond wordt gehouden op 20 juni bij Welkoop Sevenum, horsterweg 68 in Sevenum. Aanvang 19:00. Na een korte inleiding zullen onderwerpen als rassen en kleurslagen, voeding, huisvesting en gezondheid aan bod komen. U krijgt ook een handig boekwerkje waar vele onderwerpen omtrent het houden van kippen overzichtelijk uiteen zijn gezet. Om 22:00 zal de avond worden afgerond.De praktijkdag vindt plaats op donderdag avond 27 juni op de Kannegietweg 4 in Meterik. Deze avond begint om 19:00 en vindt buiten tussen de dieren plaats. In kleine groepjes worden onderwerpen als het samenstellen van foktomen, kamvormen, luizen, bevruchting, broeden,verzorging, opfok en uiterlijke kenmerken aan de hand van levende kippen besproken. Rond 22:00 zijn al de onderwerpen aan de orde geweest. 

De kosten bedragen € 25,00 p.p.dit is inclusief koffie of thee , een informatieve boekwerkje en een goediebag. De kosten kunnen worden voldaan bij aanvang van de avond.

Weten dat uw kippen aan niks mankeert geeft een gerust gevoel. Dat belonen zij met een dagelijks vers eitje in ruil voor zo nu en dan wat keukenafval en uw goede zorgen.

Opgeven voor de workshop kan bij de balie van Welkoop Sevenum waar ook de kosten voor deelname voldaan moeten worden bij opgave.