Workshop Kippen Houden
Doe mee !

Heeft u kippen of denkt u er aan te schaffen? U wilt er graag meer over weten?

Dat kan! De kleindiervereniging P.S.V. Horst e.o. organiseert een workshop Kippen Houden. Een breed spectrum van het houden van kippen zal aan bod komen. Hierbij kunt u denken aan verzorging, huisvesting, voeding, rassen, broeden, etc.. 

De workshop bestaat uit een informatieve avond, een leerzame praktijkochtend en een facultatieve zaterdag ochtend. 

De Informatieve avond wordt gehouden op 24 april in manege Wieneshof, hagelkruisweg 25 in Hegelsom. Aanvang 19:00. Na een korte inleiding zullen onderwerpen als rassen en kleurslagen, voeding, huisvesting en gezondheid aan bod komen. U krijgt ook een handig boekwerkje waar vele onderwerpen omtrent het houden van kippen overzichtelijk uiteen zijn gezet. Om 22:00 zal de avond worden afgerond.De praktijkdag vindt plaats op zaterdagochtend 5 mei op de Kannegietweg 4 in Meterik. Deze ochtend begint om 9:00 en vindt buiten tussen de dieren plaats. In kleine groepjes worden onderwerpen als het samenstellen van foktomen, kamvormen, luizen, bevruchting, broeden,verzorging, opfok en uiterlijke kenmerken aan de hand van levende kippen besproken. Rond 12:00 zijn al de onderwerpen aan de orde geweest. 

Er is een optie voor een facultatieve zaterdag ochtend. Deelnemers kunnen zich opgeven voor nog een zaterdagmorgen om bij een van onze leden een kijkje te gaan nemen. Zo kan er wat specifiekere informatie verkregen worden. Ook is het mogelijk een kijkje te gaan nemen bij een liefhebber met andere dieren zoals konijnen, cavia's, duiven of zelfs fazanten.

De kosten bedragen € 25,00 p.p.dit is inclusief koffie of thee en het informatieve boekwerkje . De kosten kunnen worden voldaan bij aanvang van de avond.

Weten dat uw kippen aan niks mankeert geeft een gerust gevoel. Dat belonen zij met een dagelijks vers eitje in ruil voor zo nu en dan wat keukenafval en uw goede zorgen.

Op 14 april hebben we de gelegenheid gekregen om deze workshop te promoten via streekomroep Reindonk.

U kunt dit fagment hieronder terug luisteren door op onderstaande knop te drukken.

Opgeven voor de workshop kan bij onze secretaris Mieke van Bracht. Tel: 0478-851897

Of geeft je op via onderstaand online formulier.