Peelhorstshow 2016

een gedeeltelijk verslag van Peelhorstshow 2016

Catalogus 2016

20-10-2016

Tentoonstelling gemist? Benieuwd welke dieren er zaten, van welke kwaliteit, door wie ingezonden, wie de prijswinnaars zijn? U vind het allemaal terug in onze Catalogus 2016.

Klik op onderstaande knop om de catalogus te downloaden. Er zal zich een nieuw scherm openen (kan even duren) met onze catalogus in PDF.  


Maandag de dag erna

10-10-2016

We kunnen terug kijken op een geslaagde week. Gisteravond is er heel veel werk verzet om alles opgeruimd te krijgen in de manege. Vandaag moet er ook nog een en ander gebeuren zoals het afwassen van drinkensbakjes en het terugplaatsen van alle materialen die uit de manege zijn gekomen. 

The day after. De manege mag dan leeg zijn niet alles staat al op zijn plaats. Het afval moet worden weggebracht. De administratie moet nog op orde gemaakt worden en de nodige stukken moeten nog worden opgestuurd. Ook beginnen wat dames aan de afwas van de drink- en voerbakjes. Alles komt schoon de kisten weer in.

In de avonduren verzameld zich een klein team om de materialen van de wagens weer terug in de opslag te zetten. Vroeg beginnen want de avond valt alweer snel. 

opgeruimd staat netjes
opgeruimd staat netjes

Enkele uurtjes later staat alles weer op zijn plek. 


Zondag op de Peelhorstshow

9-10-2016

Zondag begint met de verzorging der dieren. Waarna de deuren geopend kunnen worden voor de vele bezoekers. Het is echter de laatste dag van de Peelhorstshow en er moet dus ook afgebroken gaan worden. 

Ook zondag begint de dag met de verzorging van de dieren.  

Als alle dieren zijn verzorgd kunnen de deuren voor het publiek rond 10 uur worden geopend. De bezetting van de entree en het secretariaat is er klaar voor.  

Al snel heeft het schmink team de eerste bezoekers te pakken. Het wordt dan ook vlot druk. 

Maar ook de stand van Havens wordt goed bezocht en dit geldt ook voor de tombola.  

Uiteraard bekijkt men aandachtig de dieren in de kooien. Maar toch.... 

 ...naast de mooi hoek met wat eendjes zijn kuikentjes toch echt onweerstaanbaar aantrekkelijk voor jong en oud. Nadat de goed zijn aangesterkt in de broedmachine kan er volop van ze genoten worden. 

Zo af en toe is het wat rustiger aan de kassa. Tijd om onderling gezellig bij te kletsen. Dat kan men ook doen na een wandeling door de tentoonstellingsruimte in de warme en gezellige bar. Daar heeft men nog een prachtig uitzicht over de tentoonstellingsruimte.  

De klok nadert 16:00 uur. De inzenders zijn inmiddels allemaal aanwezig. Dat is goed te zien aan de diverse verenigingskleding die nu overal is waar te nemen.

Dan is het moment daar waar ze op hebben staan wachten. 16:00 uur. De dieren mogen mee naar huis. De kisten worden tevoorschijn gehaald. De dieren uit de kooien en in verzendkisten gedaan. Om vervolgens naar de auto of aanhanger gebracht te worden waarmee ze naar huis worden gebracht.

En als alle dieren goed en wel uit de kooien zijn zetten de leden van P.S.V. Horst e.o. zich in om zo snel mogelijk de gehele tentoonstelling weer op te ruimen 

De groen voorziening wordt verzameld en afgevoerd. Als er ook geen bezoekers meer in de bar zijn wordt ook daar begonnen met de grote schoonmaak.De wagens voor het materiaal af te voeren zijn nog leeg alsook de bokken waar de bakken en overig materiaal op geladen zal worden voor vervoer.

In beide tentoonstellingshallen wordt nu druk gewerkt om de kooien te demonteren en schoon te maken. Maar eerst worden eventuele nietjes nog verwijderd uit de houten onderbakken.  

Uiteindelijk worden ze opgevouwen en op stapels op bokken geladen.  

Zo vordert het al gestaag. In de kleine rijbak staat bijna geen interieur meer overeind. Deze rijbak moet ook als eerste leeg om efficiënt te werk te kunnen gaan. De grote rijbak is ontdaan van groen en plastic rondom de rijen. 

Het plastic wordt afgevoerd om te drogen en weer op te rollen voor volgend jaar.Een uur is snel voorbij en dan is het tijd om even wat "left overs" te eten en te drinken om zodadelijk verder te kunnen gaan.  

Intussen staat in de zijbeuk als in de grote bak geen interieur meer overeind en zijn bijna alle bakken leeg en opgestapeld. In de kleine bak is men al zover. Daar is men het strooisel aan het verzamelen. 

Intussen wordt het materiaal wat klaar staat op bokken uit de manege gereden en naar de gereedstaande wagens gebracht.Een ruim uur later is ook de grote bak ontdaan van hokken en strooisel. Ditzelfde geldt voor de zijbeuk. 

In de kleine bak is alles eruit en ligt die klaar voor de ruiters om in te rijden. Buiten is het donker geworden. Er wordt daar echter ook nog ijverig doorgewerkt om alles op de wagens geladen te krijgen. Dat is in een half uurtje zover. Dan zijn er geen materialen meer in de manegebakken. Alles staat op wagens buiten. Daar is men de lading nog aan het vastknopen voor transport. 

En dan is het wachten tot de bestelde chinees er is. We zijn snel klaar en dus moeten we nog even wachten met ons leeg bordje voor onze neus.  

Maar daar is het dan en we kunnen onze magen nog even vullen voordat we naar huis toe gaan. 

Voor de meeste leden zit het er voor dit jaar op. Een klein gezelschap zal nog zorgdragen voor het wassen en schoonmaken van materialen zoals de dinkensbakjes en het plastic. Verder zullen de wagens morgenavond nog gelost worden bij de opslag.