Peelhorstshow 2019

Het verslag van  Peelhorstshow 2019

Catalogus digitaal

14-10-2019

Hieronder kunt u de catalogus met uitslagen van de Peelhorstshow 2019 downloaden in PDF formaat. Ook is de lijst met de ereprijzen te downloaden.

De maandag erna

14-10-2019

De manege is leeg maar nog niet alles ligt op zijn plek. Er zijn nog heel veel drinkbakjes die stuk voor stuk uitgewassen dienen te worden. Als ze droog zijn kunnen ze de kisten weer in en opgeborgen worden tot volgend jaar. 

In de avond komt er nog een team bij elkaar om de vol geladen wagens van zondagavond te lossen. Er is dit jaar goed gestappeld en geladen en dat scheelt al veel bij het lossen. Alles heeft vrij voorspoedig verlopen en zo wordt de opslag alweer gauw gevuld met de materialen die hier zo vertrouwd staan. De Laatste showdag

09-10-2019

De laatste dag breekt alweer aan. Nadat de dieren zijn verzorgd gaan de deuren weer open voor het publiek. Het weer is prachtig buiten maar gelukkig weten de mensen toch onze show te bezoeken. Groot en klein komen van grote en kleine dieren genieten. 

Als de klok 4 uur slaat is de tijd aan gebroken dat de dieren weer mee naar huis mogen. Voor de leden van PSV Horst eo is het nog even handen uit de mouwen om alles weer geheel af te breken tot de manege weer helemaal leeg is. Dan nog even gezamenlijk eten voordat ook wij weer huiswaarts gaan. 


Zaterdag

09-10-2019

De eerste volle dag open voor publiek. De tombola is nog gevuld als de eerste inzenders van de kleine knagers hun dieren komen brengen. Voor deze inzenders is het vandaag de grote dag. 1 intensive dag. Vandaag worden hun dieren gekeurd. Deze is geheel toegankelijk voor het publiek. De muizen en hamsters komen een voor een aan bod. Intussen rusten de kuikentjes lekker uit onder de warme lamp. In de avond komt de burgemeester langs. Hij verricht de officiele opening en reikt alle prijzen uit. Hieronder een foto impressie van deze dag.


De keurdag

09-10-2019

De dag waarop vele wachten. Een van de eerste shows met concurrentie van het nieuwe Seizoen. Zijn mijn dieren echt zo goed als dat ik zelf gedacht heb. 

De keurmeesters zijn vanmorgen al heel vroeg uit de veren gekomen om af te reizen naar Hegelsom om daar voor ons de dieren van een beoordeling te voorzien. Rond 8 uur zit de bar al heel aardig vol. Tegen half negen gaat men aan de slag. 

Tussen de middag wordt er wat gegeten bij PTC+ zodat we in de middag er weer volop tegen aan kunnen. Intussen zijn bijna alle kampioenen bekend. Bijna want de kleine knagers zijn morgen pas aan de beurt. De uitslag vindt u in de menu bak onder het kopje Ere Prijzen 2019. 

In de avond uren gaan de deuren voor de eerste nieuwsgierige open die een kijkje komen nemen. 

Hieronder ene foto verslag. 


Inkooien van de dieren

09-10-2019

Dan breekt de donderdag aan. Het is overdag rustig in de manege. Dat is in de avond wel even anders. De inzenders komen hun dieren brengen en plaatsen deze in de gereserveerde hokken. Elk diertje heeft een eigen plekje in de kist. Somige dieren worden nog even opgepoetst. De eerste keurende blikken worden over de dieren geworpen en een inschatting gedaan hoe de concurrentie ervoor staat. Als dat gebeurt is nog even een gratis kopje koffie in de bar drinken voordat er naar huis gegaan wordt.  

Hieronder een video overzicht over de grote bak. gevolgd door wat impressie foto's.Wiekendpraot en Studio 2B

09-10-2019

Om wat reclame te maken voor de Peelhorstshow hebben we onze voorzitter op pad gestuurd naar de lokale radio en televisiezender Omroep Horst aan de Maas. 

In het radioprogramma wiekendproat heeft hij een mooi intervieuw gehouden.

Op TV kreeg hij de gelegenheid om in het programma Studio 2B de Peelhorstshow aan te prijzen. 


2e dag opbouwen

09-10-2019

De woensdag morgen breekt aan. Er kan en moet nog van alles gebeuren in de manege voor de dieren kunnen komen. Handen uit de mouwen dus voor het team dat overdag komt helpen. Zij zullen worden bijgestaan door een team van leerlingen van het Citaverde college. En dat schiet lekker op. Zo komen de drinkens en voerbakjes in de kooien en uiteraard geschikt strooisel voor de betreffende diergroep. Er komt een nette afwerking rondom de rijen en ter versiering komen er ook nog wat vlaggentjes op. Als de kooien dan elk van een eigen hoknummer zijn voorzien kunnen de dieren komen.

 De avondploeg gaat verder waar het team overdag nog niet aan toe gekomen was. Zo zorgen ze dat de aankledingshoek wordt opgebouwd en worden de dinkensbakjes alvast voorzien van wat water. Er wordt het nodige afgeschermd zodat de dieren rustig kunnen zitten  en ook de informatiestand heeft de eerste vormen gekregen.  

Hoewel de dieren kunnen worden geplaatst is er nog steeds van alles wat gedaan kan worden.  We liggen goed op schema en zien de dieren morgen graag tegemoet. 


1e dag opbouwen

08-10-2019

Dinsdag voor de show gaat het opbouwen dan echt beginnen. 's ochtend wordt de vloer professioneel egaal gemaakt. Zo hebben we een rechte vloer om op te beginnen en zitten er geen gaten en kuilen meer in. 

In de middag verzameld zich een eerste team. Die leggen het doek neer en zetten de eerste hokken op. 

In de avond komt een tweede team die de werkzaamheden voortzet. Op het einde van de dag is er veel werk verzet en zal morgenvroeg weer een team gereed staan om hier weer verder mee te gaan. 


Ook komt een team van het Citaverde College om ook te ervaren wat er bij de verzorging van de dieren komt kijken. 


Hokken geladen

06-10-2019

Het is zondag voor de tentoonstelling. Vaste prik om de hokken uit de stalling te halen en alvast op karren te laden. Het team start om 9 uur in de ochtend en een paar uur later staat al het materiaal op de wagens. Het is ronduit een natte dag te noemen en dus moeten de open wagens met zeil worden afgedekt om niet alles drijf nat te laten worden. We hopen komende week op wat meer droog weer te kunnen rekenen. Hieronder alvast een indruk van vandaag


Let op A73 afgesloten!

02-10-2019

Rijkswaterstaat voert werkzaamheden uit op de A73 tijdens het inkooien. Komt u vanuit de richting Nijmegen over de A73 richting Horst? Let dan op. Om 21:00 gaat de A73 dicht ter hoogte van Boxmeer. In omgekeerde richting niet.

Voor meer informatie kunt u op de site van AnaarBeter via deze link. https://werkzaamheden.rijkswaterstaat.nl/home.aspx#/?wegnummer=A73&start=02-10-2019&eind=01-01-2040&submitted=1&obstruction_id=1436035

of op deze link voor uitgebreidere informatie.

https://www.rijkswaterstaat.nl/nieuws/2019/09/a73-avond-en-nachtafsluitingen-tussen-oprit-6-boxmeer-en-afrit-9-venray-richting-venlo-10-15-oktober-2019.aspx


Verzendlabels verstuurd

01-10-2019

Gisteravond is er met een paar man hard gewerkt om alle verzendlabels met alle daarbij behorende documenten in de juiste enveloppe te krijgen. Deze lagen op het einde van de avond klaar om vandaag met de post verstuurd te kunnen worden. U kunt de documenten dus vanaf morgen in uw brievenbus verwachten.  We hopen u over een dag of 9 te mogen begroeten als u uw dieren komt brengen. Tot dan.


Aantallen per diergroep

28-9-2019

Het aantal dieren per diergroep is ook uiteraard bekend. Om het wat overzichtelijk te houden hebben we deze voor u in een schijfdiagram geplaatst zodat er een goed beeld ontstaat hoe de verdeling over de diergroepen is. Voor de diergroep ziet u het aantal ingezonden dieren in deze diergroep. Er achter vindt u het percentage wat deze diergroep uitmaakt over het totaal ingezonden dieren. 


Aantallen per ras bekend

24-9-2019

Het aantal dieren is bekend en zit zo rond de 1240 dieren. Deze zijn verdeeld over de diverse diergroepen zoals grote hoenders, sierduiven of konijnen. Hoeveel er van elk ras is ingezonden is ook bekend. Zie hieronder hoeveel. Mooier is het natuurlijk om ze in levende lijve te zien en dat kan op Peelhorstshow op 11, 12 en 13 oktober.  Je ziet hieronder wel hoeveel verschillende het zijn. De moeite waard dus. 


Binnenkort meer details beschikbaar

18-9-2019

Nog maar een paar dagen en dan zijn de eerste definitieve gegevens bekend. De secretaris is bezig met de laatste inschrijvingen te verwerken. Daarna kunnen veel raderen weer gaan draaien. De inrichitng van de tentoonstellingsruimte kan worden ingedeeld. De dieren worden over de beschikbare keurmeesters verdeeld waar dat nodig is. Voer kan worden besteld en zo kunnen we  nog wel even doorgaan. Dus iedereen zit in spanning af te wachten tot de gegevens daadwerkelijk verwerkt zijn zodat alles optijd kan worden geregeld. Dat moment verwachten we binnen enkele dagen te bereiken. Dan treft u hierboven de gegevens aan die we met u willen delen omdat u mogelijk hiernaar benieuwd bent. We weten nu al dat we meer dan 1200 dieren zullen mogen begroeten. Een aantal waar we reeds trots op zijn. 


Vraagprogramma binnenkort in de bus

13-08-2019

Het vraagprogramma is gedrukt. Vanavond was het tijd om het in elkaar te zetten en klaar te maken voor verzending. Vele handen maken ligt werk en dus waren ze op het eind van de avond gereed voor verzending. De tentoonstellingspenningmeester zal her en der nog even selecteren maar dan kunnen ze ook echt op naar de post. Je kunt het vraagprogramma dus binnenkort op de deurmat verwachten. 

Mocht je niks ontvangen, geen nood. Je kunt altijd contact opnemen met de tentoonstellingssecretaris om alsnog een exemplaar toegezonden te krijgen. Maar ook zal het vraagprogramma hier op site verschijnen alsook het inschrijfformulier. Het ontvangen van een papieren vraagprogramma is dus helemaal niet nodig om in te kunnen schrijven. Maar vele vinden een papieren exemplaar toch net even wat fijner. De schroom je niet om er een op te vragen indien gewenst.

Club en districtshows

25-07-2019

Ook dit jaar brengen diverse speciaalclubs hun clubshow dan wel hun districtshow bij ons onder. Hieronder een overzicht

Clubshow:

Ned. Knaagdierenfokkers Vereniging

Districtshow:

NSDH

Ned. Lakenvelder en Vorwerkhoenderclub

Hollandse Krielenfokkers Club

Nederlandsche Hoenderclub

Welsumerclub

Barnevelderclub

Nederlandse Sabelpootclub

Antwerpse Baardkrielen Club

Sulmtaler en Altsteirerfokkers

Nederlandse Leghorn Club

Vechthoenderfokkersvereniging Nederland

Nationale voorburgse schildkropperclub

Nationale Havana- Alaska- Gouwenaar-Luchs- Parelfeh- Beige- Marburger Feh club

Promo :

ZOBK

aangepast prijzenschema Peelhorstshow:

Nederlandse Wyandotte Club

Nederlandse Java Club


Het is een hele lijst geworden we zijn alle speciaalclubs erg dankbaar dat zij hun club- / districtshow bij onze Peelhorstshow willen onderbrengen en de extra prijzen die leden hierdoor kunnen winnen. 

Provinciale Bondsshow NBS

01-06-2019

Voor degene die het nog niet wisten. In 2019 is het weer de beurt aan de Peelhorstshow om de Provinciale Bondsshow voor de NBS in Limburg te organiseren. Dat doen we uiteraard met heel veel plezier. We hopen alle Limburgse duivenliefhebbers te mogen begroeten op deze provinciale Bondsshow.


Peelhorstshow 2019

06-01-2018

De voorbereidingen voor Peelhorstshow 2019 zijn al weer begonnen. De keurmeesters zijn al weer gevraagd en er wordt een begin gemaakt met het vraagprogramma. Er zijn brieven verstuurd aan speciaalclubs om hun bijdrage aan Peelhorstshow 2019 te vragen in de vorm van een district- of clubshow. Via deze pagina houden we u net als andere jaren weer op de hoogte omtrent de vorderingen.


Peelhorstshow 2018

06-01-2018

Voor het verslag van Peelhorstshow 2018 verwijzen we u naar het de knop Voorgaande shows. Hier vindt u het volledige verslag van Peelhorstshow 2018.