Activiteiten

Wat doen we zoal in een jaar?

Excursies

De vergadering in januari vullen we de laatste jaren op met een excursie. Dit kan heel diverse zijn. Denk hierbij naar een uitstapje naar een voederleverancier of een bezoekje aan een dierenkliniek.Klik hier en begin te typen. Magni dolores eos qui ratione voluptatem sequi nesciunt neque porro quisquam est qui dolorem ipsum.


Peelhorstshow

Jaarlijks organiseert P.S.V. Horst e.o. de Peelhorstshow. Een tentoonstelling van hoenders, dwerghoenders, sierduiven, eenden, ganzen, fazanten, kalkoenen, patrijzen, frankolijnen, kwartels, oorspronkelijke duiven, konijnen, cavia's en kleine knaagdieren. Naast de kleurrijke invulling van onze kleine vrienden is de tentoonstellingsruimte zeer mooi aangekleed. Kortom wilt u wat meer zien en/of te weten komen over de grote variëteit van dieren die onze fokkers verzorgen, dan is de Peelhorstshow een uitstekende gelegenheid. U vindt meer informatie over onze tentoonstelling onder het kopje Peelhorstshow.


Vergaderingen

Elke 2e dinsdag van de maand komen de leden (en eventuele belangstellende) bijeen voor een vergadering. Aansluiten op de vergadering wordt er gezorgd voor een educatieve activiteit. Dit kan een dierbespreking zijn door een fokker zelf, een gastspreker die ons wat vertelt over diverse onderwerpen (ziekte, erfelijkheid, etc) of een video over een van onze diergroepen. Verder wordt op de vergaderingen fok ervaringen uitgewisseld, tentoonstellingsresultaten besproken, etc. 


Hokbezoek en barbecue

De juni vergadering wordt vervangen door een hokbezoek. Hierbij gaan we bij 2 à 3 adressen aan om te kijken hoe deze leden hunn dieren gehuisvest heeft. Van anderen kun je veel leren of ideeen opdoen. Na dit hoekbezoek is er een aansluitende barbecue om op een andere manier met elkaar in gesprek te komen. 


Paaskuikens

Jaarlijks zijn we op de twee paasdagen in streekmuseum De Locht te vinden met kuikentjes. Er zijn broedmachines aanwezig waar men de kuikentjes uit het ei kunt zien komen. Maar groot en klein geniet toch het meest van de pluizige bollejtes die onschuldig in de wereld rondstappen. Sommige houden het uren vol. Tentoonstellingen

Naast onze eigen tentoonstelling bezoeken fokkers ook tentoonstellingen van andere verenigingen. Deze worden gezamelijk bezocht. Daarnaast worden ook tentoonstellingen bezocht waar niet op ingeschreven is.

Enten/Tatoeren

Leden kunnen hun hoenders en/of siervogels tegen de geringe bijdrage van €5,-  laten enten tegen pseudo-vogelpest, infectieuse bronchitus en pokken-defterie. Dit gebeurt op meerdere datums per jaar. Wil men echter de hoenderachtige vervoeren, bijvoorbeeld om deel te nemen aan een tentoonstelling, dan moeten de dieren geënt zijn. Voor fokkers die deelnemen aan tentoonstelling is het dan ook verplicht om deel te nemen aan de augustus enting. De fokker ontvangt dan een entbewijs voorzien van een handtekening van een dierenarts.

Sinds 2016 is enten tegen RHD2 verplicht geworden voor konijnen. Deze enting wordt door de fokker zelf georganiseerd. De vereniging komt in deze enting € 0,50 per konijn tegemoet. 

Om met konijnen naar een tentoonstelling te mogen moeten de konijnen getatoeëerd zijn. Dit tatoeëeren gebeurd binnen onze vereniging. Hiervoor wordt een kleine onkostenvergoeding van € 5,- gevraagd.